Program – Calcul impozit pentru drepturi de autor

Informatiile de mai jos sunt incorecte (legislatia a suferit modificari la sfarsitul lui 2011), o sa le actualizez

Aveti atasat un program pe care l-am creat pentru a ajuta o colega sa calculeze impozitele pe drepturile de autor (venituri din activitati independente.

Caracteristici:

– actualizat cu legislatia din februarie 2011

– poate sa calculeze venitul brut si cotele de impozitare pornind de la un venit net sau venitului net si cotelor de impozitare pornind de la venitul brut.

– calculeaza atat pentru plati ocazionale (la care se retine doar impozitul de 10/16%) cat si pentru plati periodice (pentru colaboratori care au carte de munca (si nu li se mai retine CASS) sau care nu au (si se adauga si CASS 5.5%)

– permite alegerea/eliminarea deducerii de 20% (care se aplica doar daca prestatorul nu foloseste baza materiala a beneficiarului)

–  calcul cu zecimale sau rotunjit la intregul superior (cu afisarea erorii de rotunjire)

– tine cont de plafonul maxim de impozitarea pentru CAS, CASS si Somaj:  de 5 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat (5*2022 = 10.110)

– se memoreaza (in registrul windows-ului) setarile astfel incat la repornire ele sunt pastrate

– poate fi folosit gratuit de oricine.

Nu imi asum raspunderea asupra corectitudinii din punct de vedere legal al calculelor. Daca observati greseli va rog sa lasati un comentariu sau sa mi le aduceti la cunostinta la adresa dan [at] iMitran.com

Programul a fost scris in Visual C# si are nevoie de rutinele .NET 4.0 disponibile gratuit pe site-ul Microsoft: Microsoft .NET Framework 4 (Web Installer)

CalculDrepturiAutor.zip

4 thoughts on “Program – Calcul impozit pentru drepturi de autor

 1. Buna ziua,

  am incercat sa descarc acest program insa primesc urmatorul mesaj “can’t find the server”… exista vreo sansa sa intru in posesia lui? m-ar ajuta enorm pentru ca de ceva timp ma straduiesc sa creez un xls cu un astfel de calcul..

  Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua,

   Am scos programul de acolo din doua motive:
   – a fost creat in 2011 iar formulele de calcul sunt usor incorecte (s-au facut ceva modificari din ianuarie 2012)
   – pregatesc pentru lansare un site dedicat acestor detalii unde o sa pun un calculator online si detalii despre formule.

   Pana atunci pot sa va trimit pe mail progamelul actualizat + informatii despre formule, daca aveti un anume caz de utilizare.

   Dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>