Invatamantul romanesc se imbunatateste

Dupa cum tocmai a reconfirmat probabil cel mai sinistru personaj vazut vreodata prin guvernele romanesti: Liviu Pop

“Dupa ziua de luni, cu siguranta vom putea modifica si aproba mult mai usor legea educatiei nationale, a dialogului social si absolut toate. Nu vrem sa facem prin corectarea legii educatiei decat o ancorare a invatamantului din Romania la ceea ce doreste societatea romaneasca”, a spus Liviu Pop.

Ministrul delegat a amintit ca intr-un timp foarte scurt actualul Guvern a luat cateva masuri necesare, printre acestea fiind reintroducerea titularizarii in sistem, marirea numarului de elevi in clase cu doi-trei, oportunitatea ca profesorii universitari pensionati sa mai poata preda la catedra.

  • Din informatiile mele presedintele are un rol minor in creearea/modificarea legilor (are de ales intre promulgarea unei legi asa cum a fost ea adoptata de Parlament sau retrimiterea ei spre reexaminare). Care naiba e diferenta, cu ce i-a impedicat Basescu in ultima luna sa inceapa proiectul unei noi legi a educatiei?
  • De luni sau din septembrie? De legi se ocupa in mod normal Parlamentul care, pana in septembrie e in vacanta. Ne intoarceam la guvernarea prin Ordonante de Urgenta sau vor lasa Parlamentul sa-si faca treaba?

Si acum urmeaza masurile luate pana acum, absolut fenomenale:

  1. marirea numarul de elevi in clasa cu doi-trei: WTF!?!?!?!? De ce naiba te-ai lauda cu asa ceva? Cum poti sa fii profesor si sa declari ca e bine ca sa-u suplimentat clasele? Dintotdeauna un invatamant performant a fost caracterizat prin clase “scurte”, cu cat sunt mai putini elevi  de educat cu atat fiecare elev in parte primeste mai multa atentie.
  2. oportunitatea ca profesorii universitari pensionari sa mai poata preda la catedra: extraordinar! Exact asta ne lipsea, sa pastram inca 10-15 ani fosilele comuniste care n-au atins in viata lor un calculator. Stiu ca noua generatie de profesori lasa mult de dorit dar aceasta nu este in niciun caz solutia, dupa 20/30/40 de ani de stat la catedra numai rabdare si pofta de a educa “destrabalatii astia” nu ai.

Inspiratia pentru articol: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12864312-liviu-pop-usl-corecta-legea-educatiei-nationale-are-resurse-pentru-aceasta.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>